Lad os starte en revolution

12. januar 2015

“You’ve got to give kids really beautiful children’s books in order to turn them into revolutionaries. Because if they see these beautiful things when they’re young, when they grow up they’ll see the real world and say, ‘Why is the world so ugly?! I remember when the world was beautiful.’ And then they’ll fight, and they’ll have a revolution. They’ll fight against all of our corruption in the world, they’ll fight to try to make the world more beautiful.”

Ordene tilhører den amerikanske tegneserietegner og børnebogsillustrator Tony Millionaire og kan stå som slagord for God og Ond, et nyt imprint under forlaget Aben maler, hvorpå der vil blive udgivet tegneserier og bøger for børn og for voksne, der påskønner gode og smukke bøger.

For ti år siden begyndte Aben maler at udgive grafiske romaner, blandt andet fordi de øvrige danske forlag endnu ikke rigtig havde fået øjnene op for dem. Den situation er heldigvis forbedret markant i det forløbne årti.
I mellemtiden har jeg til gengæld bemærket et fravær af gode og smukke tegneserier og bøger til børn, så i al beskedenhed vil God og Ond forsøge at hjælpe til med at rette op på det. Jo, det kan da godt lade sig gøre at finde lækre børnebøger, men de drukner lidt i mængden, og så koster de som regel en bondegård. God og Ond vil gøre alt for holde priserne nede (bortset fra, selvfølgelig, at gå på kompromis med papirkvaliteten og udstyret) og kun udgive det bedste, det sjoveste, det smukkeste – som dét ser ud lige fra denne stol.

Og bare fordi det er til børn, betyder det jo ikke, at det ikke er til voksne. Kvalitet er kvalitet, og flere af udgivelserne skal såmænd nok ende i voksenhøjde på reolerne derude.

Lad os komme i gang.

FacebookTwitterTumblr