Jim Curious

Jim Curious rejser til havets dybMatthias Picard:
Jim Curious rejser til havets dyb
ISBN 9788792246721.
Er udkommet.
Hardcover, 34 x 24 cm, farver.
Vejl. udsalgspris 160 kr.

 

 

 

 

 

Iført dykkerdragt begiver den nysgerrige Jim Curious sig ned i vandet for at udforske havets mørke verden og de underlige og vidunderlige skabninger, der lever der.

Små og store læsere vil sammen med Jim fascineres af fiskestimerne, skibsvragene, den storslåede sunkne by, og ved hjælp af stemningsfulde 3D-effekter trækker tegneren Matthias Picard læseren med ned i papiret, ned i havets dyb.

Der medfølger to par 3D-briller.

 

★ ★ ★ ★ ★ ★ “Jim Curious tager dykkerdragten på og sænker sig ned i havets og fantasiens dyb og oplever et hav af spændende ting. Som læser tager man 3D-brillerne på og går på opdagelse i Matthias Picards små snørklede sort/hvide streger, der rejser sig fra bogen og tager en med i et ordløst eventyr.
Fornemmelsen af at sænke sig ned i en helt anden verden, som man får, når man dykker, formår Matthias Picard at overføre til papir.…
Der er gode oplevelser gemt i tegningerne – ligesom der er for Jim Curious under havet – lige gyldigt om man er tre, syv eller 40 år.”
– Nordjyske

★ ★ ★ ★ ★ “Ældre danskere vil straks få mindelser om Jannik Hastrups og Flemming Quist Møllers tegnefilm Bennys badekar, der dog ikke som Jim Curious kan prale af at være i tre dimensioner, der trylles frem, når man bruger de to vedlagte par 3D-briller. 3D er en effekt, der skal bruges med varsomhed, men her virker den helt fortryllende. Netop fordi der er satset på enkle dybdevirkninger.
Jim Curious – rejser til havets dyb er en oplagt højtlæsningsbog til juledagene, bortset fra, at der ikke er noget at læse. Men så kan man snakke med hinanden om billederne i stedet. Og det kan være en oplevelse i sig selv.
Berlingske

“Hvert opslag er en skønhedsåbenbaring.”
Information

“En ordløs dykkerrejse til bunden af havnen bliver til en magisk oplevelse i tre dimensioner. Komplet med 3D-briller er Matthias Picards ”Jim Curious Rejser til Havets Dyb” en af de sjældne oplevelser, der både er enkel og fyldt med dybde og rigdom.… Det er en flot, smuk og fascinerende bog mest for børn, men også for os voksne, der elsker at opleve ting igennem fantasiens skønne filter.”
Nummer 9

“Læseren glemmer, at siderne er flade og prøver at række ned i historien med et smil på. Et utroligt eventyr for alle aldre.” – Billy Parrott, New York Public Library

“De overdådige, udtryksfulde helsidesillustrationer i denne ordløse tegneserie ville være fascinerende nok alene, men Matthias Picard har tegnet dem i fabelagtig, kunstfærdig 3d. Da Jim glider ned under vandets overflade, kommer billederne til live, og der kommer bogstavelig talt dybde i hans dykkertur. Historiens fantastiske atmosfære, Jims charmerende tur til havets bund og detaljerede, iøjnefaldende tegninger ender i en dejlig, drømmeagtigt finale.”
– Booklist